Healing opleiding

Wat is healen?

Healen is het (weer) heel worden. Met heel zijn bedoelen we dan dat we als mens het gevoel hebben dat we zowel fysiek als geestelijk in balans zijn.

Een healing gaat primair over het (her-)activeren van iemands zelfhelende vermogen, op energetisch en psychosociaal vlak. Door het opheffen van blokkades en het schoonmaken van het energiesysteem kan de energie weer vrijelijk gaan stromen.

Door het energetisch te laten zien hoe geremde en/of geblokkeerde energie weer in beweging gebracht kan worden geef je als healer de ontvanger (de healee), als het ware een voorbeeld. Je nodigt daarmee de healee uit het voorbeeld op zijn/haar eigen manier te volgen. Je legt niets op, je vraagt voor elke stap toestemming, je spoort hoogstens aan terwijl je je laat leiden door je intuïtie en door het wezen van de healee.
Door helder te krijgen welke filters, afweerpatronen en beperkende overtuigingen een rol kunnen spelen, zowel bij jezelf als bij de healee, ben je in staat zonder oordeel of voorwaarde een helende beweging te ondersteunen of in gang te zetten.

“Met een healing heal je zowel de ander als jezelf”

Energy Healing practise

In deze opleiding ligt de focus het leren werken met healing energie zowel voor jezelf als de ontvanger. Healen wordt voor het grootste deel op intuïtief niveau uitgevoerd. Basiskennis van energiewerk en intuïtieve ontwikkeling zijn daarom ook toelatingsvoorwaarden.

Lesprogramma

Het gehele traject is 8 dagen. De eerste periode (tot de zomer) betreft theorie en het oefenen binnen de eigen groep. In de laatste periode na de zomer zijn er tevens praktijklessen waarbij healings worden gegeven aan mensen van buiten de opleiding.

In de eerste periode leer je de basisvaardigheden van het healen. Bij het healen gaan we uit van enkele basisprincipes zoals intuïtie, respect en neutraliteit. Je wordt aangesproken op het vertrouwen in én het volgen van je intuïtie. De lessen zijn ervaringsgericht. Het belangrijkste van het gehele traject is het leren activeren van het zelfhelende vermogen, zowel bij de gevers als bij de ontvangers. 

Onderwerpen zijn o.a.

  $

  Afstemming en neutraliteit

  $

  Gronden en schoonmaken van het eigen energielichaam

  $

  Oefenen in zelfhealing

  $

  Handchakra's: gevoeligheid en bewustzijn verhogen

  $

  Leren werken met healing energie

  $

  Leren healen van chakra's, auralagen en koorden

  $

  Het geven van een healing - de stappen en het proces

  $

  Afstandshealing en online healen

  $

  De valkuilen en specifieke healing versterkende aspecten

  Algemene informatie

  Z

  8 dagen van 10 tot 16 uur. 7 zaterdagen; de laatste lesdag is op zondag.  April t/m oktober. Geen les in juli/augustus.

  Z

  Locatie: Rozengracht 133-II Amsterdam

  Z

  Toelating: Persoonlijk Groei Traject of vergelijkbaar. Enige overlap is toelaatbaar. De Healing- en  Readingopleiding kunnen tegelijkertijd gevolgd worden.

  Z

  € 895,00 incl. lesmateriaal.
  Bij aanmelding betaal je € 95 inschrijfgeld. Het restant mag in termijnen betaald worden.

  Z

  Naast de lessen heb je toegang tot onze online leeromgeving. Je persoonlijke studiebelasting hangt af van hoeveel tijd je er in wilt stoppen maar aangeraden wordt om er per week ca. 2 uur mee bezig te zijn.

  Z

  In de agenda vind je de data. 

  Ervaring van mijn klanten

  Ik heb het ervaren als een hele uitgebreide en gedegen opleiding. Ik werk zelf al hulpverlener in psychiatrie en door het leren healen heb ik zowel voor mezelf als mijn cliënten meer ontspanning kunnen creëren. Ik durf ook steeds meer op mijn intuïtie te vertrouwen.

  Lisa

  Afdelingsleider

  Mijn ervaring van de healing opleiding was fantastisch, ik heb zoveel eye openers gekregen over mezelf en ik leerde hoe ik in mijn eigen energie kan blijven zonder dat ik de energie van een ander overneem. Het heeft mij veel rust en vertrouwen gegeven.

  Chantal

  Hair & Make up artist

  Meld je hier aan voor de Healing opleiding.

  Toelating gebeurt in volgorde van aanmelding. Indien de groep vol zit kan je op een wachtlijst geplaatst worden.

  FAQ’s

  Wat is het verschil tussen deze opleiding en andere healing cursussen zoals bijv. Reiki?

  Deze opleiding is langer en uitgebreider omdat het persoonlijke ontwikkelingsproces een belangrijke rol speelt. Korte cursussen leren je veelal alleen een techniek. Overigens zijn er meer wegen die naar Rome leiden en dit is er een van.

  Is het nodig om een medische achtergrond te hebben om tot Healer opgeleid te worden?

  Nee, een energetische healing leidt tot een grotere ontspanning en acceptatie. Dit heeft op mentaal en fysiek niveau een positieve invloed zonder dat je als Healer kennis hoeft te hebben van het ziektebeeld.