Healing opleiding

Wat is healen?

Healen is het (weer) heel worden. Met heel zijn bedoelen we dan dat we als mens het gevoel hebben dat we zowel fysiek als geestelijk in balans zijn.

Een healing gaat primair over het (her-)activeren van iemands zelfhelende vermogen, op energetisch en psychosociaal vlak. Door het opheffen van blokkades en het schoonmaken van het energiesysteem kan de energie weer vrijelijk gaan stromen.

Door het energetisch te laten zien hoe geremde en/of geblokkeerde energie weer in beweging gebracht kan worden geef je als healer de ontvanger (de healee), als het ware een voorbeeld. Je nodigt daarmee de healee uit het voorbeeld op zijn/haar eigen manier te volgen. Je legt niets op, je vraagt voor elke stap toestemming, je spoort hoogstens aan terwijl je je laat leiden door je intuïtie en door het wezen van de healee.
Door helder te krijgen welke filters, afweerpatronen en beperkende overtuigingen een rol kunnen spelen, zowel bij jezelf als bij de healee, ben je in staat zonder oordeel of voorwaarde een helende beweging te ondersteunen of in gang te zetten.

“Met een healing heal je zowel de ander als jezelf”

Healing opleiding

In de Healing Opleiding leer je hoe je effectief healing technieken kunt gaan toepassen. Healen wordt voor het grootste deel op intuïtief niveau uitgevoerd en dit heeft tot gevolg dat het persoonlijke proces van de Healer bijzondere aandacht krijgt.

Lesprogramma

De gehele opleiding bestaat uit 27 wekelijkse lessen van maart t/m november. Tot de zomer theorie en oefenen binnen de eigen groep. Na de zomer zijn er praktijklessen waarbij healings worden gegeven aan mensen van buiten de opleiding.

Fase 1:

In de eerste fase leer je de basisvaardigheden van het healen. De Healing opleiding gaat uit van enkele basisprincipes. Intuïtie, respect, neutraliteit, inzet en de bereidheid om je eigen persoonlijke processen aan te gaan. Bij het leren healen wordt je vooral aangesproken op het vertrouwen in én het volgen van je intuïtie. De lessen zijn op de praktijk gericht, ondersteund met waardevolle kennisoverdracht. Belangrijkste van het gehele traject is het leren activeren van het zelfhelende vermogen, zowel bij de gevers als bij de ontvangers. Naast oefeningen in het leren omgaan met (healing-) energie is er ook aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling tot Healer.

Onderwerpen zijn o.a.

  $

  Bereiken en behouden van neutraliteit

  $

  Schoonmaken van je energielichaam

  $

  Gronden en schoonmaken van ruimtes

  $

  Gewaarworden en voelen van aura’s

  $

  Oefenen in zelfhealing

  $

  Verbinden met Supreme Being Energie, Oorspronkelijke Essentie energie en het in contact komen met je eigen healing-energiestroom

  $

  In contact komen met eigen en andermans wezensenergie

  Fase 2: 

  Na deze fase worden de basis healingtechnieken verder uitgebreid met specifieke thema’s en aspecten van het energielichaam en het healing niveau verder verhoogd.

  Onderwerpen zijn o.a.

   $

   Healing energie theorie en Healing symbool

   $

   Healing stappen; de aspecten van geven en nemen

   $

   Hand chakra's: gevoeligheid en bewustzijn vergroten

   $

   Het alarmsysteem

   $

   Healen van een ruimte

   $

   Healen in een pop-up scherm

   $

   Afstandshealing

   $

   Healen met kristallen

   $

   Healen van de tapes en koorden

   $

   Astrale wezens en werken met healing helpers

   $

   Organen, klieren en chakra's

   $

   Relaties en sexualiteit

   $

   Emotionele wondhealing

   De opleiding wordt afgesloten met een certificaat. 

   Algemene informatie

   Z

   27 avondlessen incl. praktijklessen (woensdagavond) van 19 tot 22 uur. Geen lessen in de vakanties.

   Z

   De lessen vinden plaats in onze studio in de Davisstraat in Amsterdam.

   Z

   Toelating: Persoonlijk Groei Traject of een vergelijkbare opleiding. Het is mogelijk om, in overleg, tegelijkertijd het Groei traject en de Healing opleiding te volgen. Het is tevens mogelijk om de Healing- en Readingopleiding tegelijkertijd te volgen

   Z

   € 1.395,00 incl. lesmateriaal.
   Bij aanmelding betaal je € 95 inschrijfgeld. Het restant mag in termijnen betaald worden.

   Z

   Naast de lessen heb je toegang tot onze online leeromgeving. Je persoonlijke studiebelasting hangt af van hoeveel tijd je er in wilt stoppen maar aangeraden wordt om er per week ca. 2 uur mee bezig te zijn.

   Z

   In de agenda vind je de data van de cursussen. De groep bestaat uit max. 10 personen.

   Ervaring van mijn klanten

   Ik heb het ervaren als een hele uitgebreide en gedegen opleiding. Ik werk zelf al hulpverlener in psychiatrie en door het leren healen heb ik zowel voor mezelf als mijn cliënten meer ontspanning kunnen creëren. Ik durf ook steeds meer op mijn intuïtie te vertrouwen.

   Lisa

   Afdelingsleider

   Mijn ervaring van de healing opleiding was fantastisch, ik heb zoveel eye openers gekregen over mezelf en ik leerde hoe ik in mijn eigen energie kan blijven zonder dat ik de energie van een ander overneem. Het heeft mij veel rust en vertrouwen gegeven.

   Chantal

   Hair & Make up artist

   Meld je hier aan voor de Healing opleiding.

   Toelating gebeurt in volgorde van aanmelding. Indien de groep vol zit kan je op een wachtlijst geplaatst worden.

   FAQ’s

   Wat is het verschil tussen deze opleiding en andere healing cursussen zoals bijv. Reiki?

   Deze opleiding is langer en uitgebreider omdat het persoonlijke ontwikkelingsproces een belangrijke rol speelt. Korte cursussen leren je veelal alleen een techniek. Overigens zijn er meer wegen die naar Rome leiden en dit is er een van.

   Is het nodig om een medische achtergrond te hebben om tot Healer opgeleid te worden?

   Nee, een energetische healing leidt tot een grotere ontspanning en acceptatie. Dit heeft op mentaal en fysiek niveau een positieve invloed zonder dat je als Healer kennis hoeft te hebben van het ziektebeeld.