Reading opleiding

Wat is readen?

Readen is een techniek van het bewust “intuïtief” waarnemen van energie-(patronen) die zich bevinden in je energie systeem (auralagen/chakra’s). Een reading geeft een beeld van wat er op dit moment in essentie in je leven afspeelt en waarom.

Als je je realiseert dat alles energie is, je lichaam, je gedachten, je emoties, maar ook je overtuigingen, programmaties en projecties, dan kun je je misschien ook voorstellen dat het mogelijk is om deze energie waar te nemen. Eigenlijk doen we dat allemaal een beetje wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten, we gaan af op ons gevoel en hebben een indruk van iemand, ook al kennen we die persoon helemaal niet. Het grote verschil echter met een reading is dat de reader in een langdurig traject heeft geleerd om zijn of haar eigen ervaringen, oordelen of projecties er buiten te laten. Op deze manier krijgt de cliënt een zo zuiver of neutraal mogelijk beeld.

Alles wat we meemaken vloeit voort uit persoonlijke “lessen” en “thema’s” die we in ons leven te doorgronden hebben. Dit wordt als het ware opgeslagen in jouw energiesysteem. Wanneer we onze thema’s (h)erkennen kunnen we zelf bepalen hoe we er mee om willen gaan, welke keuzes we willen maken en kunnen we zelf het heft in handen nemen. Bij een reading kan er ook worden gekeken naar de dynamiek tussen mensen onderling zoals bv. in familieverband, relaties of werkkring.

Readen of intuïtief waarnemen is geen gave maar een vermogen dat in elk mens aanwezig is.

Reading opleiding

Tijdens de opleiding leer je om de (energetische) informatie van je readee (je cliënt) waar te nemen en op een zuivere manier te interpreteren. Om neutraal te leren waarnemen is het noodzakelijk om je steeds meer bewust te worden van je oordelen, valkuilen, verwachtingen, blinde vlekken en innerlijke overtuigingen. Leren readen vraagt om inzet, commitment en de bereidheid om dit traject aan te gaan.

Het verschil tussen “invulling” en helder waarnemen is een belangrijk onderdeel van de opleiding. Naast het leren van het readen wordt er daarom ook intensief aandacht besteed aan je persoonlijke proces. Readen verbreedt je horizon, verhoogt je bewustzijn en geeft een grote mate van inzicht in jezelf en een ander. Beroepsmatig is de opleiding zeer geschikt voor iedereen die in het werk mensen begeleidt (coaches, counselors, therapeuten, teamleiders, hulpverleners etc.). Readen wordt steeds meer ingezet als een effectieve tool om tot de essentie door te dringen van kwesties of thema’s van cliënten.

Lesprogramma

De opleiding bestaat uit themalessen en begeleide praktijklessen. Duur van de opleiding is 12 maanden. De meeste lessen worden live gegeven maar er wordt ook gebruik gemaakt van een digitale leeromgeving en leer je om online readings te geven. Naast de opleiding wordt er van je verwacht dat je aan minimaal 4 intervisie bijeenkomsten deelneemt.

Aan het begin van de opleiding krijg je een mentor toegewezen voor extra begeleiding. Tevens krijg je eenmalig een persoonlijke leersessie met een docent. Wanneer aan alle eisen zijn voldaan wordt het jaar afgerond met een certificaat op Practitioner level (bewijs van deelname).

Na de Practitioner level kun je je reading vaardigheden uitbreiden met masterclasses en/of extra praktijklessen om door te groeien naar de Master Practitioner level of om je reading vaardigheden op peil te houden.

 

Fase 1: Foundation (5 maanden)

In deze eerste fase leer je de basistechnieken van het readen binnen je eigen groep. Als goede reader beschik je over een goed inzicht in je eigen functioneren, (mogelijke) valkuilen en blokkades en hoe je deze, met behulp van zelf-healing technieken, uit kunt werken. Je maakt gebruik van de technieken die je hebt geleerd in de Basiscursus Intuïtieve ontwikkeling. Je leert om je eigen ruimte en interpretatie te beheren. Je kennis van en ervaring met de chakra’s wordt verder uitgewerkt teneinde de reading meer verdieping te geven. De laatste dag van deze fase wordt afgesloten met een informele middag waarin aan gasten korte readings worden gegeven.

Onderwerpen zijn o.a.

  $

  Voorbereiding, opbouw en afronding van een reading

  $

  Gronding, veiligheid en eigen ruimte innemen

  $

  Contact maken met het informatieveld van de readee(=afstemming)

  $

  Werken met een readingstructuur en readingonderdelen

  $

  Chakra’s en auralagen - theorie en oefeningen

  $

  Energetische verbindingen, Supreme Being en Oorspronkelijke essentie energie

  $

  Leren omgaan met diverse interne en externe beïnvloedingsfactoren (programmatie, overdracht, matchen, overtuigingen etc.)

  $

  Verhogen van je neutraliteit als reader

  Fase 2: Practice (7 maanden)

  In deze fase ga je wekelijks tijdens praktijklessen onder supervisie mensen van buiten de opleiding leren readen. Daarnaast krijg je 10 themalessen met lesstof voor je persoonlijke ontwikkeling en thema’s voor het uitbreiden van je reading vaardigheden. Deze thema- en praktijklessen heb je samen met andere readingstudenten.

  Onderwerpen zijn o.a.

   $

   Innerlijk kind

   $

   Voorouders en familieprogrammatie

   $

   Vorige levens

   $

   Akasha

   $

   Relaties

   $

   Autoriteit, potentie en kwaliteiten

   $

   Readen naar aanleiding van een vraag

   Persoonlijke leersessie

   Tijdens deze sessie met een docent wordt aandacht besteed aan jouw persoonlijke proces, jouw leerthema’s en je ontwikkeling als reader. 

   Intervisie

   Tijdens de opleiding heb je minimaal 4 intervisiebijeenkomsten met je mede-groepsgenoten om extra te oefenen of om persoonlijke processen te bespreken. Meer intervisie wordt aanbevolen maar mag naar eigen inzicht en behoefte ingevuld worden.

   Afronding 

   Na voldoende praktijklessen is er een mogelijkheid om een proef solo reading te doen (d.w.z. alleen) onder supervisie. Je rond de opleiding af met een reflectieverslag over je ontwikkeling tijdens de opleiding. De opleiding op Practitioner level wordt afgesloten met een certificaat (bewijs van deelname).

   Master Practitioner level

   Na de afronding van Practitioner level kun je deelnemen aan diverse masterclasses. Deze zijn bedoeld om je kennis en readingvaardigheden op peil te houden of om nieuwe readingthema’s te leren. Na het volgen van voldoende masterclasses (ter beoordeling van Resonance) kan je certificaat worden omgezet naar Master Practitioner level.

    Algemene informatie

    Z

    1e fase: 5 maanden. 10 hele (zon-)dagen ca. 1x per 2 weken

    Z

    2e fase: 7 maanden. Elke 2 weken zondagochtend themales en 1x per week een praktijkles

    Z

    In totaal 55 dagdelen waarvan 25 praktijklessen onder supervisie.

    Z

    NB. De opleiding is echt 12 maanden. Vanwege de zomervakantie duurt het in totaal 14 maanden. Je mag niet meer dan 2 themalessen en 2 praktijklessen missen om in aanmerking te komen voor het certificaat.

    Z

    De lessen vinden plaats in onze studio in de Davisstraat in Amsterdam. Online praktijklessen zijn met Zoom.

    Z

    Toelating: niveau Persoonlijk Groei Traject of een vergelijkbare opleiding elders, ter beoordeling van Resonance. In een toelatingsgesprek wordt er gekeken naar je motivatie, kennis van je energiehuishouding, stabiliteit en je bereidheid om het persoonlijke veranderingsproces aan te gaan.
    Een keer een praktijkles ervaren (als readee) wordt ten zeerste aangeraden om een idee te krijgen van de opleiding.

    Z

    € 3.495 incl. lesmateriaal en een persoonlijke reading sessie.
    Bij aanmelding betaal je € 95 inschrijfgeld. Je hebt 14 dagen bedenktijd. Hierna betaal je de € 400,00 vóór aanvang van de opleiding. Het restant mag in 12 termijnen betaald worden.

    Z

    Naast de lessen heb je toegang tot onze online leeromgeving. Je persoonlijke studiebelasting hangt af van hoeveel tijd je er in wilt stoppen maar aangeraden wordt om er per week ca. 2 uur mee bezig te zijn.

    Ervaring van mijn klanten

    In geen 1000 woorden kan ik beschrijven wat de opleiding mij heeft gebracht. Het was en is voor mij een onvergetelijke reis. Iedere zondagochtend, praktijkles, nabespreking en intervisie hebben mij rijker gemaakt. Ik heb inzicht gekregen in wie ik ten diepste van binnen ben en in welke oude (familie)patronen ik vastzat. Ik heb in een spiegel mogen kijken waarin het eerst donker was, om mijzelf vervolgens in het licht te mogen zien. En ik ben dankbaar om te ervaren wat dit nu allemaal met mij doet.

    Cindy

    Docent Hogeschool van Amsterdam

    De opleiding is één van de meest waardevolle beslissingen in mijn leven geweest. Voordat ik begon was ik erg zoekende, naar voeding in mijn leven, naar iets wat mij het gevoel van vervulling kon geven. Ik wilde leren met diepe connectie met mensen te leven en de rijkheid daarvan te voelen. En dat bracht het readen: echt voelen wat er in mij gebeurt en dan vanuit hier verbinding maken. Elke reading voelt ook nog steeds als een geschenk omdat ik telkens meer leer over mezelf.

    Diana

    Communicatie adviseur

    FAQ’s

    Er staat als toelatingsvoorwaarde dat er ook een gesprek plaatsvindt. Wat moet ik mij hier bij voorstellen?

    De Readingopleiding is een intensieve opleiding die vraagt om een grote commitment. Je maakt deel uit van een groep en je werkt ook met elkaar. Er is ook een grote betrokkenheid van de docenten. We bespreken of de opleiding op het juiste moment komt en je de bereidheid hebt om het persoonlijke veranderingsproces aan te gaan.

    Is readen hetzelfde als mediumschap?

    Je kunt het enigszins vergelijken want in beide gevallen gaat het om afstemming. Alleen bij mediumschap wordt er contact gemaakt met de energie van overledenen en bij ons leer je de energie van je cliënt (de readee) intuïtief waarnemen. Denk hierbij aan aura, chakra’s maar ook de energie van potentie, blokkades, overtuigingen en ervaringen die van invloed zijn op iemands leven. Een reading is bedoeld als een bijdrage aan iemands ontwikkeling.