Home » Nieuws » Verkenning » Wat is bewustzijn?
Bewustzijn ontwikkelen

Wat is bewustzijn?

door | 30 dec, 2023 | Verkenning

Bewustzijn is het besef van wie je bent en weten/begrijpen wat er om je heen gebeurt. Bewust ‘zijn’ betekent dat je met aandacht aanwezig bent in je lichaam, bij je gedachten en in contact bent met je gevoelens. We noemen dit ook wel met een mooi woord ‘presence’.

Bewustzijn stelt je in staat om te leren, te communiceren, relaties aan te gaan met anderen, maar ook om keuzes te maken die in overeenstemming zijn met jouw waarheid.

Ieder mens heeft innerlijke drijfveren. Ieder mens heeft intuïtie. Ieder mens heeft bewustzijn. Ieder mens wil groeien. Het zit in onze natuur.

Maar hoe kun je je bewustzijn verhogen? Hoe kom je meer bij jezelf? In deze (roerige) tijd met al haar uitdagingen, verwachtingen en overkill aan informatie lijkt het bijna onmogelijk om naar binnen te kunnen keren en met die diepere laag in jezelf in contact te komen.

Er is geen ‘bewustzijns-knop’ die je aan kunt zetten. Je kunt ook niet zo maar eventjes beslissen om meer bewust te zijn. Het is een proces en vraagt om innerlijk werk. Door te leren met je energie te werken en door zelfreflectie kom je steeds verder.

Intuïtieve ontwikkeling is in die zin een samenspel van bewustwording en energiewerk. Onze Basiscursus Intuïtieve ontwikkeling is een combinatie van diepgaande kennis en praktische oefeningen. De cursus helpt je om je leven, je realiteitsgevoel te veranderen en om een ​​geheel nieuw niveau van welzijn te bereiken. Het begint altijd met een bewust te nemen eerste stap!

Tweet
Share
Share
Pin